top of page
Ancient Architecture

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 

Το όλο νόημα της ζωής είναι να είσαι σε μία πραγματικά δημιουργική κατάσταση

& να επικοινωνείς βαθιά - συνειδητά 

Το να είσαι συνειδητός είναι ίδιο για την ακρίβεια να είσαι δημιουργικός να είσαι ελεύθερος να έχεις ένα νου περιεκτικό και όχι ένα νου που  διαχωρίζει εθισμένο από παρελθοντικές αναμνήσεις και υποβολές ώστε  να μπορείς να αισθάνεσαι ανετά στην άκρη του αγνώστου . Το να γνωρίζεις που πηγαίνεις και να αισθάνεσαι σίγουρος δεν είναι πάντα μία καλή πρακτική. Αυτό δεν είναι απλή θεωρία αλλά χρειάζεται πρακτική ώστε να μπορείς να το μεταφέρεις σε κάθε πλαίσιο της ζωής.

Δημιουργικότητα και βαθιά επικοινωνία σημαίνει έναν νου περιεκτικό αντικειμενικό με μία διαφορετική υψηλή ποιότητα συνείδησης.

Η ενέργεια στο σύστημά μας δονείται σε διάφορες συχνότητες. Για να είμαστε δημιουργικοί χρειάζεται  η διέγερση στο σύστημά μας να είναι σε ένα υψηλό επίπεδο που σημαίνει  να αναγνωρίζουμε που βρίσκεται  η συνεχής  ροή της συμπαντικής ενέργειας στη ζωή μας και να είμαστε συνδεδεμένοι συνεχώς. 

Σε αυτή την ημερίδα ασχολούμαστε με κάποιο δημιούργημα μία ταινία ένα βιβλίο ένα θεατρικό που κάποιο μέλος παρουσιάζει.  Στην συνέχεια εργαζόμαστε στην επικοινωνία χρησιμοποιώντας ψυχολογικά βιωματικά σωματικά  εργαλεία, τη συστημική αναπαράσταση και της λειτουργική υποομαδοποίηση. Εξερευνούμε αναγνωρίζοντας τα fork in the road  τις προκλήσεις που αναδύονται  και κυρίως  την ανησυχία εμπρός στο άγνωστο. Η πρακτική είναι να μάθουμε να στεκόμαστε  εκεί και να αναπτύξουμε την ανοχή μας ώστε να αλλάξουμε τις συνάψεις του εγκεφάλου μας  και να απελευθερώσουμε την προσοχή μας. Η συνεχόμενη διάσπαση προσοχής σαν τρόπος ζωής  μας οδηγεί  να καθησυχάζουμε την ανησυχία μας  και μας σταματά  από το να  μπορούμε επιτέλους να ζούμε δημιουργικά συνεχώς .

Μαθαίνουμε να ζούμε στην άκρη του αγνώστου εκεί που υπάρχει η ενέργεια παρά να προσποιούμαστε ότι ξέρουμε τη θα ακολουθήσει την επόμενη στιγμή  αφού η πραγματικότητα είναι ότι δεν γνωρίζουμε ........

aziz-acharki-U3C79SeHa7k-unsplash.jpg

Περιεχόμενο & Στόχοι

Έχουμε την γνώση & την εμπειρία

Η Δημιουργικότητα και η επικοινωνία απαιτούν να μάθουμε να μένουμε στην άκρη του αγνώστου όπου υπάρχει ανησυχία. Μόνο η παραμονή μας σε αυτή τη θέση μας μεταμορφώνει καθώς μέσω της ενσωματωσης διαφορετικότητας με το σώμα μας σαν εργαλείο κατανοούμε ότι δεν είμαστε το σώμα αλλά έχουμε ένα σώμα. Η ενσωμάτωση δεν είναι μία διαδικασία που συμβαίνει μέσα σε ένα σώμα αλλά μας αποκεντρώνει μας εκτίνει έξω από αυτό ως συνείδηση .    

Σε αυτό το Διήμερο οι στόχοι μας είναι:

  • Να να μάθουμε να έχουμε υψηλή διέγερση της ζωτικής δύναμης στο σύστημα μας.

  • Να χωράμε την ανησυχία μας στην άκρη του αγνώστου. 

  • Να είναι γεμάτο με γνώση και υψηλή ενέργεια. 

  • Να αναπτύξουμε σωματική και συναισθηματική νοημοσύνη.

  • Να απομακρύνουμε το άγχος και τις αντιστάσεις. 

Κόστος Συμμετοχής:

50 Ευρώ

Συμπεριλαμβάνεται ένα αντίτυπο του "Βιβλίου της ζωής"   

 

Θα αλληλεπιδράσουμε ομαδικά

Θα κάνουμε μία εργασία με το σώμα και την ενέργεια, με εργαλεία τη συστημική αναπαράσταση, τον διαλογισμό την άσκηση και την δυναμική λεκτική επικοινωνία.  

Θα επικεντρωθούμε βιωματικά

Θα συντονιστούμε στην εξερεύνηση και όχι στην εξήγηση, κατανοώντας την μετάβαση από την επιβίωση στην ανάπτυξη και την απαραίτητη προϋπόθεση της περιέργειας.  

Θα αποκομήσουμε μια εμπειρία

Θα μάθουμε να παραμένουμε με την ανησυχία στην άκρη του αγνώστου αυξάνοντας την ανοχή μας σε αυτή. 

Θα καλλιεργήσουμε τη σχέση μας με το πλαίσιο

Θα μάθουμε μέσα από την επικοινωνία είτε αυτή είναι σωματική ή συναισθηματική ή λεκτική, να εξερευνούμε παραμένοντας στην άκρη του αγνώστου πού μόνο εκεί υπάρχει η ενέργεια.

jeremy-bezanger-flr3cxswG2w-unsplash.jpg

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κυριακή , 18 Σεπτεμβρίου                                                 

11.00 - 11.15

11.15 - 14.00

14.00 - 15.00

15.00 - 16.00

16.00-  17.45

17.45 - 18.00

προσέλευση

Παρουσίαση

Εργασία  

Διάλλειμα μεσημεριανό

Εργασία 

Κλείσιμο

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Η εξερεύνηση και η ανακάλυψη ως τρόπος ζωής!

"Μια ανησυχία υπάρχει πάντοτε μέσα μας, που μας ωθεί να διατηρούμε καθετί οικείο και γνώριμο, ώστε να παραμένουμε βέβαιοι πως τίποτε δεν θα αλλάξει. Η βεβαιότητα αυτή δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας και συνέχειας. ΄Έτσι, πιστεύοντας ότι γνωρίζουμε ποιοι είμαστε, θεωρούμε ότι διαφυλάσσουμε τον εαυτό μας, ότι δεν θα τον «χάσουμε». Άλλωστε, είναι τάση της ανθρώπινης φύσης μας να επιθυμούμε να παραμένουν αμετάβλητα τα πράγματα. Ακίνητα, κατά κάποιον τρόπο. Ταυτόχρονα όμως, υπάρχει μέσα μας η θέληση για εξερεύνηση και για αλλαγή. Πρόκειται για μία δύναμη η οποία, χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, ήρεμα και αθόρυβα μας ωθεί προς το άγνωστο. Το βιβλίο αυτό προτρέπει σε αλλαγές. Περιέχει ιστορίες ανθρώπων, εντυπώσεις και εικόνες, που αν επιτρέψουμε να περάσουν μέσα μας, θα επενεργήσουν σε εμάς και θα μας οδηγήσουν σε αλλαγή. Μία αλλαγή που έχει να κάνει αφενός με τη μετάβασή μας σε νέα εσωτερική κατάσταση και αφετέρου με την αφύπνιση της εντός μας περιέργειας για εξερεύνηση και ανακάλυψη. Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, μετατρέπει την ανησυχία που φέρνουν κρίσιμές στιγμές της ζωής, σε ευκαιρίες να διεγερθεί η περιέργεια χωρίς να προσπαθεί απλά να την εξαφανίσει. “Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα” αλλά η πληροφορία την έφερε πίσω." -Αντώνης Κρυώνης-

Προσθέστε λίγο κείμενο.png
bottom of page